Voor wie is de training?

Ben jij een ambitieuze makelaar of taxateur en wil je graag maximaal rendement uit je gesprekken halen? Dan is het waardevol om jouw commerciële vaardigheden een flinke impuls te geven.

Tijd : 9:30 uur to 16:00

Locatie : Door het hele land en op locatie

PE punten : NRVT, VastgoedCert en NVM

Werkwijze

De meerwaarde van onze trainingen zit in onze kennis van gedragspsychologie. Wij gaan samen op zoek naar het antwoord op de vraag ‘waarom we doen wat we doen en niet doen wat we eigenlijk wel zouden moeten doen’.

Vaak zijn we dan bezig met het vermijden van angst. We vinden het ‘moeilijk’, ‘spannend’ of we weten gewoon niet hoe het anders zou kunnen. Als we dit weten om te zetten in vertrouwen, gaat dat zorgen voor conversie, teambuilding en een hogere omzet. Vertrouwen is eigenlijk de sleutel tot omzetgroei.

Onze meerwaarde zit in deze werkwijze en de borging daarvan. Wij ervaren dat tips en trucs maar tijdelijk werken.

Ontwikkelthema’s in de training

Angst vermijden

Waarom doen we niet wat we eigenlijk wel zouden moeten doen? Onderwerpen hierbij zijn: zelfreflectie en zelfkennis.

In- en verkoopgesprek

Hoe zit een gesprek in elkaar en wat doen we in welke fase van het gesprek. Onderwerpen hierbij zijn: contact maken, gespreksstructuur, behoefte-analyse en vragen-methodiek.

Propositie verkopen t.o.v. de concurrentie

Hoe gaan we om met klanten die makelaars tegen elkaar uitspelen? Wat is je onderscheidend vermogen en hoe verkoop je je prijs? Gaan we korting verkopen of gaan we service verkopen? Hoe ontwikkel je een salespitch (propositie). Verder gaan we bezwaren pareren als ‘te duur’ of ‘ik denk er even over na’.

Sluiten van de opdracht

Hoe kom je tot een positieve afronding van het (verkoop)gesprek. Welke concrete afspraken maak je met de klant. Wat moet je daarvoor doen, zeggen en vragen?

Kantoorgericht ontwikkelen

Je kunt kiezen voor een dagtraining op een externe locatie met makelaars uit andere regio’s. Daarbij kun je leren van collega’s die niet in jouw werkgebied werken.

Alternatief is om een kantoorgerichte training te plannen. Daarbij worden alle makelaars van jullie kantoor tegelijk getraind op ontwikkelthema’s die heel specifiek voor jullie kantoor aan de orde zijn. Hierdoor neemt de effectiviteit van ontwikkelen enorm toe, doordat de thema’s allemaal toepasbaar zijn.

Resultaat na de training

Je hebt meer inzicht in je eigen werkwijze en je ziet mogelijkheden om je werk effectiever te gaan doen. Je hebt meer structuur in het verkoopproces en weet toegevoegde waarde te bieden in je gesprekken. Verder kun je authentiek omgaan met weerstanden en bezwaren.

PE punten

Onze trainingen zijn allemaal geaccrediteerd voor uw PE punten. U ontvangt PE punten voor NVM, NRVT en VastgoedCert, allemaal met 1 dagtraining van 6 uren.

Velen zijn u al voorgegaan en zijn effectiever gaan werken met succes als gevolg.

Schrijf je in!

Wij nemen contact met je op

Over Stoeten & Partners

Het is mijn passie om mensen te helpen om zichzelf verder te ontwikkelen. Door accountants en makelaars de juiste vragen te stellen, help ik hen om inzicht te krijgen in hun situatie. Door middel van kennis en vaardigheden gaan we samen aan de slag om beter te worden dan we gisteren waren.

Juist door het praktisch te maken op een manier die past bij de persoon, is het eenvoudiger de stap te zetten naar nieuw gedrag. Alleen dan wordt het nieuwe gedrag geadopteerd en zal het van blijvende aard zijn.

Management Intelligence

Bewustwording van je gedrag maakt je succesvoller. Door goed naar je te luisteren, helpen wij je graag jouw doel te bereiken met een training op maat. Ontwikkelingen worden geborgd binnen de organisatie en bij mensen door meer aan te bieden dan kennis en vaardigheden alleen.