André Strijker

André heeft de afgelopen 20 jaar ruime operationele- en commerciële ervaring opgedaan in de Retail. Hij begrijpt en spreekt de taal van ondernemers en hun medewerkers als geen ander. Hij is mensgericht, betrouwbaar, analytisch, praktisch en oplossingsgericht met een vooruitziende blik.

André helpt ondernemers en medewerkers in een stuk visie- en organisatieontwikkeling. Daarnaast biedt hij ondersteuning aan mensen die zich willen ontwikkelen op het vlak van klantgerichtheid en leiderschap. Het is zijn passie om mensen en bedrijven op een hele praktische manier op een hoger plan te brengen. Zijn focus ligt op Retail bedrijven. Hoe kun je in een continue veranderende markt onderscheidend zijn en blijven t.o.v. de concurrentie. Wat maakt jouw bedrijf en jouw medewerkers uniek/niet inwisselbaar.

Audits (mysterieshopping) en winkel- en bedrijfsscans uitvoeren met praktische rapportages inclusief conclusies en aanbevelingen behoren tot de mogelijkheden. Om de koers naar de toekomst te bepalen, maakt hij gebruik van een bedrijfskompas. Trainingen op het gebied van klantgerichtheid en teamontwikkeling en persoonlijke coach sessies kunnen hierbij ondersteunend zijn.

Bedrijfskompas
Het bedrijfskompas zorgt, door middel van een maatwerkgerichte aanpak voor:

  • De stip op de horizon
  • Antwoord op de vraag “hoe onderscheid ik mij als bedrijf?”
  • Zicht op zaken die goed gaan en beter kunnen
  • Gezamenlijke focus en draagvlak in het team
  • Een duidelijk actieplan
  • Rust binnen het bedrijf

Coaching
Op individueel vlak coacht hij op:

  • Persoonlijke groei
  • Leiderschap en het maken van stappen
  • Het stellen van prioriteiten
  • Het creëren van structuur & efficiency en planmatig werken.

Training
De volgende soorten trainingen zijn mogelijk:

Klant- & gastgerichtheid: Vanuit het DNA en de missie van het bedrijf inzichtelijk te maken wat klantgerichtheid voor de medewerkers persoonlijk inhoudt

Teamontwikkeling: bijvoorbeeld op het gebied van effectieve communicatie, door het geven en ontvangen van feedback

Kwaliteitsverbetering: De ervaring van de klant verbeteren door de kwaliteit van een bedrijf te optimaliseren

Door goed naar mensen te luisteren, vragen te stellen, te weten wat er speelt en op een hele praktische manier processen te optimaliseren gaan mensen aan de hand van een maatwerkgerichte aanpak prettiger werken, weten ze wat ze moeten doen en verbetert uiteindelijk het resultaat voor iedereen. Bedrijven focus geven en  medewerkers in hun kracht zetten geeft florerende ondernemingen. Daar krijgt André de meeste energie van en dat weet hij over te brengen!

Arjan Stoeten

Arjan heeft ruime ervaring in sales en management. Hij is direct en luistert actief, met oprechte aandacht. Hij is een inspirerende verteller en gebruikt pakkende voorbeelden. Verder is zijn grote dosis mensenkennis opvallend. Dit kan confronterend zijn, maar leidt wel tot motivatie en resultaten met ieders tevredenheid.

Marco Overdijk

Marco heeft brede sales ervaring bij diverse commerciële bedrijven opgedaan. Hij wordt blij als hij mensen ziet groeien. Hij is positief, enthousiast en eerlijk. Het is zijn passie om mensen te helpen verder te ontwikkelen. Door de juiste vragen te stellen, helpt hij mensen om inzicht te krijgen in hun situatie.

Sebastiaan Baaijens

Sebastiaan is al jarenlang actief als ondernemer op het snijvlak van commercie, marketing en reclame. Hij is een goede gesprekspartner voor ondernemers en managers en op het gebied van commercie en leiderschap. Hij deelt graag zijn kennis, traint op vaardigheden, observeert scherp en reflecteert op houding en gedrag.

Referenties:
Zij waren je
al voor

Hierbij een enkele merken voor wie wij zoal werken.
Een breed scala aan merken van makelaardij, advocatuur en retail.